Novi Sad
02.09.2014.
08:28 > 11:14
Novosađane tokom druge polovine septembra očekuje festival pod nazivom "Dobrodošli na Naselje", koji će ovaj kvart kroz kulturno-zabavne aktivnosti predstaviti u pozitivnijem svetlu.
  • Nada

    09.09.2014 18:31
    A BAZEN?
    A bazen,sta bi s tom nasusnom nasom potrebom?
  • 02.09.2014 18:52
    pa vi ste svi ludi ako sanjarite na tom betonu
    takva vrsta gradnje se namenjuje socijalnim slucajevima.

    ZoranNS
    taj gradic kakav je bio ns vise ne postoji.
    srusen je zbog tih vasih sirokih bulevara.
    zbog vas kojima je taj beton uzor i vrhunac zivota.
  • ZoranNS

    02.09.2014 17:49
    Šta reci o narodu koji glorifikje
    "sta reci o narodu koji glorifikje novo naselje, liman pumpe a srusio je onakav gradic?" Šta reći o nekome ko prigovara prvima i drugima, a za treće ne preduzima ništa. Pokrenite za gradić nešto, pridružićemo vam se, ako ste pročitali tekst pažljivo, Novo naselje je za, da svima bude dobro i ne bi trebalo nikom da smeta nešto organizovano tu a ne tamo.
  • -

    02.09.2014 14:35
    -
    sta reci o narodu koji glorifikje novo naselje, liman pumpe a srusio je onakav gradic?
  • ZoranNS

    02.09.2014 12:43
    ZoranNSNek - Neka se ostvari (2deo)
    Izvinjenje zbog dugačkog teksta
    Klupe lepo raspoređene, idealna mesta za posmatrače života, sede svedoci događaja ulice, svedoci života koji se odvija pred očima, svaki dan slično ali nikada isto, sede umorni, pospani, dremljivi, mlade mame, bebe u kolicima, sede jedan pored rugoga, pomalo svesni da su deo harmonične zajednice. Za one dinamičnije, sa kartama, šah tablom, dominom, klupe su mesto sakupljanja, mesto za bistrenje politike, od prvog jutarnjeg sunca do smiraja dana. Najveće blago Novog naselje jesu ljudi, "razni" po narodonosti, poreklu, profesiji i po ćudi. Ali su dobri, optimisti, bez njih Naselje ne bi bilo ni po čemu različito od drugih delova grada, pružaju vam ruku i kada ste pali i kada niste, ali vam je potrebna. Organizatori festivala, falilo je Novom naselju malo razmrdavanja, sada imamo i vas, neka vam/nam se ostvrai sve što ste zamislili.
  • ZoranNSNek

    02.09.2014 12:07
    Neka se ostvari sve što ste zamislili
    Novo naselje je mesto gde se može sanjariti, skloniti od životnih oluja, lepo živeti. Možda zato što je mlado, nedavno izgrađeno, skrojeno po meri čoveka, otvoreno bulevarima koji nose gde god hoćeš, i do Njujorka, ako baš jako želiš, ali zašto bi. Novo naselje se izvrsno oseća u snažnom zagrljaju Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Jovana Dučića, zaštićeno od velike gradske vreve, ne izolovano, nekako kao da je park usred grada. Ako su deca budućnost, moj kraj je ima, mnogo dece i za svako dete škola, klupa, obdanište, krevetić, parkić i igralište. Najlepši je prizor, kada, u neko doba dana hodaš ulicom punom mama, tata, baka i deka koji okruženi sitnom decom žure da prestignu vreme, da stignu pre osam. Obdaništa i škole čekaju svoje pospance, plačljivce, stidljivce, nasmejane, nestašne, male brbljivce, znatiželjne sa bezbroj pitanja, na svaki odgovor pitanja pet. Povlašćeni dolaze na ramenima tata ili rukama mama, milina, ulica ko košnica, graja dece slično cvrkutu ptica. Novo naselje ima i svoja brda, (neki ih bunkerima zovu), pravi izazovi za male planinare, šansa da budu tri put viši od mama i tata, a zimi za smučare, spustaše na kartonu, plastičnim podlogama, a ni oni sa sankama ne odolevaju izazovu. Zgrade lepo složene, protkane zelenilom, tek poneka zalutala kula. Za gradsku sredinu imamo bogat ptičiji svet, od ptičara, mišara do senice i svraka, o golubovima da i ne pričam. Gradski prevoz kao oktopod, svojim pipcima dopire do svakog dela Novog Sada. U proleće počinje takmičenje, Gradsko zelenilo (ove godine baš ne), protiv vlasnika balkona. U tom takmičenju, svi su uspešni, svi su pobednici a naročito moj kraj. Lokalnih kafea mnogo, sa lepim terasama, picerije, male prodavnice, mada kao da su se umorile od posla, ovo vreme neke tera da zatvore svoja vrata, prazni lokali željni onog, biće bolje. Klupe lepo raspoređene, idealna mesta za posmatrače života, sede svedoci događaja ulice, svedoci života koji se odvija pred očima, svaki dan slično ali nikada isto, sede umorni, pospani, dremljivi, mlade mame, bebe u kolicima, sede jedan pored rugoga, pomalo svesni da su deo harmonične zajednice. Za one dinamičnije, sa kartama, šah tablom, dominom, klupe su mesto sakupljanja, mesto za bistrenje politike, od prvog jutarnjeg sunca do smiraja dana. Najveće blago Novog naselje jesu ljudi, "razni" po narodonosti, poreklu, profesiji i po ćudi. Ali su dobri, optimisti, bez njih Naselje ne bi bilo ni po čemu različito od drugih delova grada, pružaju vam ruku i kada ste pali i kada niste, ali vam je potrebna. Organizatori festivala, falilo je Novom naselju malo razmrdavanja, sada imamo i vas, neka vam/nam se ostvrai sve što ste zamislili.
  • Vladimir

    02.09.2014 10:32
    Bravo
    Čekamo :))
  • Wucko

    02.09.2014 10:31
    Cccc
    stvarno je sramota da se sve dešava u centru a toliko ljudi živi na naselju i Detelinari. Na subotičkom bulevaru može šou da se napravi u bilo kom smislu, sa minimalnim ulaganjima. Samo ovo jedno dečije igralište je pokazatelj...
  • мм

    02.09.2014 10:30
    Свака част! Насеље је задњих 10так година заборављено од стране градске власти а улагања су мизерна.
    Ново насеље има 40.000 становника што је веће од нпр Вршца и стварно је срамота да тај део града нема ниједан културни или омладински центар где би могли овакви догађаји да се одржавају, да се одржавају разне трибине, семинари за младе, биоскопске представе и сл.
    Да не спомињемо каква нам је очајна инфраструктура између квартова где је све испуцало и руинирано јер није сређивано од градње Насеља.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna